Tunmousse
2 ds. tun i vand 300g let-mayonnaise 1/2 dl. citronsaft 2 spsk. revet løg 1 1/2 tsk. salt 12 blade husblas 4. dl. piskefløde Væden hældes fra tunen, der findeles med en el-pisker. Tun, mayonnaise, løg og salt blandes. Den udblødte og smeltede husblas tilsættes citronsaft (til afkøling) og blandes i moussen under kraftig omrøring. Fløden piskes og blandes i, når massen er ved at stivne. Hældes i en skyllet form eller i en glasskål på ca. 1 1/2 l. Velegnet til frysning. Optøes i køleskab. Pyntes med persille el. brøndkarse og tomatsnitter og serveres evt. med créme fraiche-dressing og små kuvertbrød.
|
Leverpostej (Mormors opskrift)
1000g hakket lever, 500g hakket spæk, 1 fint revet løg, 2 spsk. mel, 2 hele æg, 1 str. tsk.. peber, 1-2 tsk. salt efter smag, 4 dl. mælkAlt røres sammen og hældes i en folioform. Formen skal kun være 3/4 fyldt, da leverpostejen hæver lidt. Formen stilles i en bradepande med lidt vand i bunden. Bages i ca. 1 time ved 180 grader.
|
Birgiths vidunderboller
40 g smør eller margarine
50 g gær
2 ½ dl mælk
1 æg
Ca. 500 g mel
1 tsk salt
2 tsk sukker
Smørret smeltes, mælk tilsættes, lunes til fingervarmt. Heri udrøres gær.
Hældes i blandingen af mel, salt, sukker og æg.
Æltes godt igennem (der skal så meget mel til, at dejen lige slipper fingre og bord) og hæver lunt og tildækket ca. 30 min.
Dejen formes til 16 boller, der efterhæver på pladen i ca. 25 -30 min. Pensles med æg eller lidt mælk. Ovnen opvarmes til 200 grader.
Bages midt i ovnen (ikke varmluft) i ca. 10-12 min. Hvis bollerne skal fryses og varmes igen, skal de ikke bages for hårdt.
|
Gulerodskage
300 g mørk farin
2 dl olie (f.eks. en neutral olie som rapsolie)
4 æg
275 g mel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
375 g revet gulerod (fintrevet)
1 dl rosiner
35 g groft-hakkede valnødder (hasselnødder kan også bruges)
Gulerødderne rives
Farin og olie piskes sammen
Æg piskes i 1 ad gangen
Øvrige ingredienser blandes sammen og kommes i
Bages i bradepande (ikke for stor ca. 21x27 el. lign. – hvis formen er for stor, bliver kagen for tør) ved 18o grader i 1-1 1/4 time
Overtrækkes med hvid glasur
|
|